Lisa-Marie Winther, Tommy Benjaminsen, Michael Pettersen og Segid Tedla har alle valgt å satse på en karriere i Hinnstein med et felles ønske: nemlig å utgjøre en forskjell lokalt fra idéutvikling til prosjektering.
Lisa-Marie Winther
Ingeniørspiren begynte for alvor å gro da hun jobbet med produksjon av solceller i hjembyen Narvik.
– Da jeg jobbet med solceller hang jeg meg på prosessingeniørene og stilte massevis av spørsmål. Da de la ned virksomheten bestemte jeg meg for å bli prosessingeniør selv og startet studiene ved UiT i Narvik. Ingeniørstudiet er allsidig og kan brukes til så mangt. Selv om jeg har en bachelor innen prosessteknologi, jobber jeg i dag innenfor bygg. Jeg er glad for at jeg endte opp med det, fordi det gir stor variasjon i arbeidsoppgavene, forteller Lisa-Marie.
På studiet ble hun kjent med kollegaene Tommy Benjaminsen, Michael Pettersen og Stine Sareussen. Stine har jobbet i Hinnstein siden 2018.
– Hun har virkelig vært en god ambassadør og snakket varmt om Hinnstein som arbeidsplass, og jeg kan forstå hvorfor. Her er det stor takhøyde og rom for læring. I en mindre selvstendig bedrift har man i tillegg fordelen med at man får være allsidig og med på hele prosessen i et prosjekt, sier Lisa-Marie.
Lisa-Marie er allerede godt i gang med arbeidsoppgavene som byggingeniør. For tiden jobber hun med det nye planlagte boligfeltet Grønlia i Ruggevika.
Tommy Benjaminsen
Tommy har tidligere jobbet i selskap med over 70 000 ansatte. Med så mange i bedriften blir oppgavene gjerne litt mer avgrenset og det kan det være vanskelig å nå ut med idéer. Med et ønske om å gjøre en forskjell lokalt startet Tommy som ingeniør i Hinnstein.
– Hinnstein har navnet sitt fra en kjent turdestinasjon i Harstad, noe som forankrer bedriften lokalt. Med den nye forsterkede visuelle identiteten er det ingen tvil om at Hinnstein er et Harstad-selskap, sier han.
Noe som ble utslagsgivende i ansettelsesprosessen var spørsmålet han fikk om å være med i arbeidet med markedsplan for bedriften:
– Det var noe jeg hadde veldig lyst til, i tillegg til oppgavene som ingeniør i prosjekter. Det å få andre utfordringer er både motiverende og gøy, og gjør at man får benyttet mer av sin kapasitet. I tillegg har vi noe som heter «Lunch & learn» hvor vi utveksler kunnskap, gjerne med utgangspunkt i et tema eller et prosjekt.
Prosjektene i Hinnstein er mange og varierte, og det rører seg i hele regionen.
– Det er kult å tenke på at man gjennom denne jobben bidrar til å gjøre en forskjell og å være med på å løfte litt av Nord-Norge, sier Tommy.
Michael Pettersen
Da han jobbet i Forsvaret, kom Michael til et veiskille hvor han måtte ta valget mellom å søke Krigsskolen eller å skifte kurs. Han valgte å studere til byggingeniør på UiT i Narvik, og med en bror og en far, som er byggingeniører, visste han hva han gikk til.
– Tidligere har jeg jobbet som stikningsingeniør med blant annet planlegging av veier, men aldri i denne skalaen. Det blir en bratt læringskurve for min del hvor alt er ganske nytt, men i Hinnstein er det rom for læring og utveksling av erfaringer, så jeg tror det skal gå helt fint, sier Michael.
Gjennom Næringslivsdagene i Narvik er Hinnstein godt kjent blant studentene på UiT. Michael kjente Stine fra studietiden, og ble dermed invitert inn på en kaffe og oppfordret til å sende inn en åpen søknad. På den tiden ukependlet han mellom Harstad og Oslo.
– Jeg ble tilbudt jobben som ingeniør for areal og samferdsel. Det er svært motiverende å se at det man prosjekterer bygges i mitt nærområde. På den måten får jeg bidra til den lokale infrastrukturen. Nå som jeg har jobb i Harstad kan jeg endelig bo i Kvæfjord igjen, som er min hjemkommune, sier Michael.
Segid Tedla
Han har en bachelor i elektroingeniørfaget fra hjemlandet Eritrea. Videre har han tatt en master ved UiT i Narvik og flyttet deretter til Brøstadbotn for en jobb innen prosjektering. Gjennom sine syv år der var han ofte involvert i oppdrag prosjektert av Hinnstein.
– Jeg ble kjent med Olav Olsen i Hinnstein og fikk et godt inntrykk av bedriften. Jeg fikk et jobbtilbud fra en annen stor aktør samtidig, men valget falt på Hinnstein fordi jeg anser bedriften som en god plattform for mine ideer. Her får jeg jobbe i større perspektiver på flere deler av et prosjekt, samtidig som det er kort vei til ledelsen, sier Segid.
Segid startet som ingeniør og avdelingsleder elektroteknikk i desember 2020, men er nå i pappapermisjon med minstebarnet fram til mai. Kanskje er det en fremtidig ingeniør? Selv har han hatt interessen for elektronikk siden barndommen.
– Det er fascinerende at alt rundt oss handler om beregninger. For eksempel er vinkelen på et bilsete nøye beregnet ut fra hvor kraftig motoren er. Jeg har alltid hatt lett med å forstå tall, og faget «Dynamics», som jeg hadde andre året på studiet i Eritrea, synes jeg var spesielt spennende, sier Segid.
Til de som vurderer å starte på ingeniørstudiet har han følgende å si:
– Det er en allsidig utdannelse hvor man må være interessert og nysgjerrig. Besøk gjerne en ingeniørbedrift og skaff deg praktisk erfaring for å finne ut av om det er noe for deg. Dessuten blir man aldri utlært – med stadig ny teknologi og standarder må man alltid ha oppdatert kunnskap.