– Rørene var i dårlig forfatning, og det var på høy tid med sanering av både vann og avløp, sier Kjell Gustavsen.
Kongsvik har til nå ikke hatt eget høydebasseng. De har derfor vært avhengig av kontinuerlig vanntilførsel fra Tjeldøya. Dette gjør bygda sårbar dersom det skulle skje noe som stopper vannforsyningen over sundet eller på Tjeldøya.
– Når man ikke har et høydebasseng, mister man vannet ganske øyeblikkelig om noe skjer på vannettet. I Kongsvik er ikke vannledningsnettet utformet slik at man kan bygge et høydebasseng godt over bebyggelsen og samtidig få god vanngjennomstrømning i bassenget. Det nest beste alternativet vil derfor være å ha et vannmagasin nede i bebyggelsen, med trykkforsterkning for deler av bebyggelsen, som vil sikre området med vann. I tilfelle ledningsbrudd i sundet, på Tjeldøya eller stans i vannforsyningen av andre årsaker, kan vannledningen stenges av nede ved sundet, slik at vannet kun går fra vannmagasinet til bebyggelsen i Kongsvik, sier han.
Bedre vannkapasitet til nyttår
Rudi Thomassen startet i Hinnstein i høst, men har kommet inn i jobben som byggeleder i Kongsvik.
– Prosjektet var allerede godt i gang da jeg kom inn i prosjektet. Jeg tok over rollen som byggeleder 1.september 2022. Byggeleder skal ivareta tiltakshavers interesser på byggeplassen og medvirke til at byggeplassaktivitetene planlegges, organiseres og administreres hensiktsmessig, og at byggeplassen disponeres rasjonelt.
Hovedprosjektet vil være klart allerede til nyttår. Da vil området ved skolen i Kongsvik ha bedre vannkapasitet, også i tilfelle brann. Det er ikke lekkasje i rørene, og vanntrykket vil være bedre. I tillegg får området et eget vannmagasin. Det betyr at innbyggerne er sikret nok vann selv om det skulle skje noe uforutsett i området.