Skip to content
Hinnstein
  • Prosjekter
  • Tjenester
  • Jobb og karriere
  • Planvarsel
  • Våre verdier
  • Kontakt
Meny
  • Prosjekter
  • Tjenester
  • Jobb og karriere
  • Planvarsel
  • Våre verdier
  • Kontakt

Hjem / Aktuelt / Hinnstein utførte mulighetsanalysen for plasseringen av nye Bergseng skole

Hinnstein utførte mulighetsanalysen for plasseringen av nye Bergseng skole

-Det var litt tøft å stå i det mens kritikken haglet i media. Jeg tenkte ofte om det var noe vi hadde glemt eller oversett. Samtidig visste jeg at prosessen var grundig og at vi hadde hensyntatt alle tenkelige faktorer i mulighetsstudien. Jeg måtte stole på prosessen.

Om Hinnstein:

Vi tilbyr tverrfaglige ingeniørtjenester / prosjektledelse innen planlegging og prosjektering av bygningsteknikk, arealutvikling, energi, VVS, infrastruktur, vann og miljø. Vi bidrar til et bærekraftig samfunn gjennom nyskapende og målrettede rådgivningstjenester, fra idéutvikling til prosjektering.

Innlegg av:

  • Hinnstein
  • 2. desember 2022
  • 09:47

Når Harstad kommune skulle bestemme om nye Bergseng skole skulle legges til Tofta eller Mustapartajordet, var det ingeniør og avdelingsleder Kenneth Dallager og sivilingeniør Kristine Reppen Samuelsen som fikk ansvaret for å gjennomføre mulighetsanalysen for kommunen.

Totalt var det tolv personer fra Hinnstein som i varierende grad jobbet med saken for å belyse alle faglige aspekter samt sidemannskontroll. Hinnstein jobbet aktivt med brukergruppe representert av FAU, lærere og ledelse fra Bergseng skole. I tillegg var det representanter fra forskjellige enheter i kommunen som skulle forvalte forskjellige interesseområder.

– Fordi det er så mange involverte og berørte, vil det alltid være mange følelser involvert i valg av tomt for ny barneskole. Derfor var vi klare fra startet at vi måtte gjøre dette riktig og hensynta alle tenkelige faktorer, før vi kunne komme med en anbefaling, forklarer Dallager.

Kenneth og Kristine startet derfor med å samle inn alle harde og myke fakta om begge plasser. Blant dette var blant annet informasjon om kulturminner, vegetasjon, trafikksikkerhet, ulemper for naboer, kostnader og liknende.

– Den innhentede informasjonen ble kategorisert. Deretter kjørte vi en gruppeevaluering hvor vi gikk systematisk gjennom hver kategori, hvor hver person i gruppen ga alternativene en score. Vi summerte scorene og gikk gjennom resultatene for hver kategori og om vi var enige i resultatet før vi gikk videre til neste kategori. Når alle scorene var samlet summert, ble det endelige resultatet var klart. Deretter satte vi ned en brukergruppe bestående av blant annet representanter fra FAU, lærere, rektor og kommuneadministrasjonen. Vi gikk også gjennom dette i denne gruppen og diskuterte resultatet med mulighet for innspill, forklarer Dallager.

Landet på Mustaparta

En samlet vurdering gjorde at Hinnstein til slutt kunne anbefale Mustapartajordet som det beste av de to alternativene for beliggenheten av den nye barneskolen.

– Nettopp fordi det er så mange følelser involvert, ble det naturlig nok mye oppmerksomhet i media. Det ble også stilt spørsmål om hvilke hensyn som var vektlagt i prosessen. Det ble i kommentarfeltene rettet kritikk mot arbeidet vårt. Dette gikk selvsagt inn på oss. Det var litt tøft å stå i det. Vi både tenkte og snakket mye om det var noe vi hadde oversett, forteller Dallager.

– Men vi hadde gjort en god og nøye jobb og fikk også mye skryt for grundig arbeid. Vi hadde tenkt på alle mulige hensyn, vært på befaring og hatt en representativ brukergruppe involvert. Prosessen vår var solid. Det kunne ikke vært noe annet utfall og vi måtte stole på det, legger Reppen Samuelsen til.

Mediestormen roet seg, og kommunen valgte også å følge anbefalingen til Hinnstein. Nå er reguleringsplanen til den nye barneskolen på Bergseng snart ferdigstilt.

– For oss var dette et annerledes og spennende oppdrag. Vi måtte nesten være litt detektiver og sørge for at alt og alle ble hørt og sett i prosessen. Vi måtte være ryddig underveis og ikke minst i rapporten. Den var det Kristine som utformet og hun fikk mye skryt i etterkant nettopp for en god og oversiktlig rapport, sier Dallager.

– Et slikt prosjekt var krevende, men det ga også mersmak, avslutter Dallager.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ved å melde deg på nyhetsbrevet godtar du vår personvernserklæring.

Hadde prosjektledelsen i Finnmark fra kontoret i Svolvær

- God kommunikasjon og en aktiv styringsgruppe var to kritiske faktorer for prosjektet, forteller prosjektleder Andreas Glad.

Det første faretegnet er den lille sprekken i veggen

En liten sprekk er første tegn på at betongveggen trenger oppmerksomhet. Derfor er Hinnstein alltid på jakt etter de små sprekkene når de utfører tilstandsrapporter på bygg.

Hinnstein hadde byggeledelsen på parken i Harstadhamn

- Grøntarealer og parker i sentrum er ikke bare en fryd for øyet. Det er også viktig for trivselen, forteller sivilingeniør i Hinnstein, Olav Frantzen.

Post- og besøksadresse
Harstad (Hovedkontor):

Normanns gate 3,
9405 Harstad 
Få veibeskrivelse

Alta:
Løkkevariant  53, 9510 Alta

Få veibeskrivelse 

Tromsø:
Karlsøyvegen 18, 9015 Tromsø

Få veibeskrivelse 

Evenskjer:
Skånlandsveien 95, 9440
Evenskjer
Få veibeskrivelse 

Svolvær:
Havnepromenaden 2, 8300 Svolvær

Få veibeskrivelse 

Kontakt:
77016000 / post@hinnstein.no

Org.nr:
888 458 182

Fakturaadresse: 
888458182@faktura.poweroffice.net

 

 

Facebook Linkedin

Personvern/cookies
Nettstedkart

Copyright 2021 Hinnstein © All rights Reserved

Code/Design by Anew