Kristine Reppen Samuelsen har alltid vært glad i realfag som matte og fysikk, og bestemte seg for å studere geologi på NTNU i Trondheim etter videregående:
– Det var spennende å flytte hjemmefra, og Trondheim er en kjempeflott by å være student i. Etter hvert følte jeg likevel at jeg ikke ønsket å gå videre med geologi, og startet derfor å se etter andre muligheter. Neste steg ble energi, klima og miljø på UiT Tromsø, som jeg fikk anbefalt av noen bekjente. I studieløpet var jeg et halvt år på utveksling ved University of Southampton i England, og deretter var planen å søke jobb i Tromsø.
Ny i bedriften på hjemmekontor
Men et jobbtilbud fra Hinnstein skulle lokke henne tilbake til hjembyen raskere enn planlagt. Hun startet som sivilingeniør i avdelingen for VVS, energi- og klimateknikk 1. januar 2020. I slutten av mars ble alle sendt på hjemmekontor på grunn av korona, og det var ikke bare enkelt å være fersk i faget uten å ha kollegaer rundt seg.
– Jeg rakk heldigvis å bli litt kjent med alle før vi ble sendt på hjemmekontor. Vi holdt kontakten og fremgangen i prosjektene via Teams. Jeg bor inntil videre hjemme hos foreldrene mine i Medkila, og da broren min også kom hjem fra Tromsø ble det litt fullt i «kontorfellesskapet». I mai kunne jeg endelig vende tilbake til kontoret i byen, forteller Samuelsen.
Fin gruppedynamikk
Som nyutdannet forteller hun om en god mottagelse, med opplevelsen av at ingen spørsmål er for dumme:
– Det er et stort aldersspenn hos oss – noen har vært i arbeidslivet i 50 år, mens andre er fersk fra skolebenken. De ulike menneskene med forskjellig kompetanse og erfaring gir en fin gruppedynamikk. Vi samarbeider godt både innad og på tvers av avdelinger. I tillegg prøver vi å gjøre noe sosialt utenfor arbeidstid én gang i måneden, som er en fin mulighet til å bli bedre kjent med hverandre på.
Utvikler seg for hvert prosjekt
Til nå har hun rukket å jobbe med flere spennende prosjekter, blant annet med tomteutredning for Nye Bergseng skole og en designrapport for Aibel, som er Hinnsteins første prosjekt innen oljenæringen.
– Som ny er ethvert prosjekt spennende og jeg lærer noe nytt hele tiden, sier Samuelsen.
Propellfabrikken
På fritida benytter hun seg gjerne av den flotte naturen vi omgir oss med, drar sammen med kjæresten på hyttetur til Tjeldøya, og spiller fotball for Harstad Damefotball. I tillegg er hun medlem av Propellfabrikken.
– Propellfabrikken er program for unge mennesker i alderen 20-35 år i Hålogaland. Målet med programmet er å skape engasjement og stolthet, samtidig som man blir mer bevisst på alt det spennende som skjer i regionen. I løpet av et år har vi fire samlinger. På samlingene besøker vi bedrifter og kommuner, og har workshops, hvor vi drøfter ulike temaer. Vi oppfordres også til å delta på aktuelle konferanser og bidra med en stemme i samfunnsdebatten, for eksempel gjennom leserinnlegg i lokalavisene, sier Samuelsen.